Hoe beschermt de BlackBerry Priv jouw data?

De Priv is de eerste Android-smartphone van BlackBerry. BlackBerry staat echter bekend om zijn uitstekende maatregelen rondom privacy en beveiliging en dat staat redelijk haaks op Android. Dus hoe beschermt de Priv nou precies jouw data?

BlackBerry-Priv-zwart

Android kwam de laatste tijd regelmatig in het nieuws vanwege lekken. En veiligheidsexperts zeggen dat Android van de drie besturingssystemen het makkelijkste te kraken is. BlackBerry maakt zich echter al sinds jaar en dag sterk voor het beschermen van data en heeft privacy hoog in het vaandel staan. De grote vraag is dan ook: hoe gaat BlackBerry die visie doorzetten de Priv?

BlackBerry heeft Android op een aantal vlakken flink aangepakt om de beveiliging aanzienlijk te verbeteren. Zo is er op hardware-niveau van alles gedaan, maar ook op software-niveau. We zullen niet in gaan op de details, maar bepaalde lekken kunnen op de door BlackBerry-aangepaste versie van Android geen schade aanrichten. Encryptie is verbeterd en ook andere aanvalsmethodes maken geen schijn van kans.

Er zijn honderden aanpassingen gedaan in de basis van Android om er voor te zorgen dat De Priv beveiligd is tegen alles wat je kunt bedenken. BlackBerry heeft dus zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat jouw data zo goed mogelijk beveiligd is. Hackers zullen niet zomaar in kunnen breken op je Priv en een lek zal geen invloed hebben op de beveiliging. Daarbij staan de aanpassingen los van de Android-versie. BlackBerry kan de Priv dus redelijk snel updaten zonder dat de beveiliging in het gedrang komt.

BlackBerry Priv in december naar Nederland

BlackBerry-PrivDe BlackBerry Priv komt in december uit in Nederland. De telefoon heeft een 5,4 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels. Het scherm kun je echter naar boven schuiven waarna er een fysiek toetsenbord tevoorschijn komt. Onder de motorkap zit een Snapdragon 808-chipset (1,8GHz dual-core en een 1,4GHz quad-core), 3GB werkgeheugen en 32GB opslag (uitbreidbaar).

Achterop zit een 18-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en alle functies die je mag verwachten van een moderne camera. Voorop zit een 2-megapixelcamera.

De Priv draait op Android 5.1.1 maar met flink wat beveiligingsaanpassingen die door Blackberry doorgevoerd zijn. Je kunt dus rustig stellen dat de BlackBerry Priv ’s werelds veiligste Android-telefoon is.

BlackBerry Priv met abonnement Prijzen los toestel


Tags: , , ,