Samsung Galaxy S3 op 3 mei aangekondigd

Het hoge woord van Samsung is eruit: de Samsung Galaxy S3, hét Android vlaggenschip van Samsung zal op 3 mei officieel aangekondigd worden. Dat betekent ook dat de eerder aangenomen datum 22 mei niet klopt.

Come and meet the new galaxySamsung heeft uitnodigingen verstuurd voor een ‘Samsung Mobile Unpacked’ evenement op 3 mei in Londen. Op het plaatje staat ‘Come and meet, the next Galaxy’. Bij voorgaande Unpacked evenementen werden de Galaxy S, Galaxy S2 en Galaxy Nexus aangekondigd. Nu is het dus de beurt aan Samsung’s nieuwste speeltje, de Galaxy S3. Overigens worden we niet veel wijzer van de uitnodiging wat het toestel zelf betreft. Nog steeds weten we eigenlijk niks op wat informatie van geruchten na. Het gerucht van een aankondiging op 22 mei is bij deze overigens afgeschoten, dus wie weet in hoeverre de rest van de geruchten waar zijn.

De meest hardnekkige geruchten van de Samsung Galaxy S3 zijn de volgende:
– 4,7 inch scherm met een resolutie van 1280×720. Het scherm zou bijna van rand naar rand gaan, iets dat nieuw is voor een smartphone.
– Quad-core processor uit eigen huis (Exynos 4412) met een snelheid van 1,5GHz.
– Android 4.0 met de TouchWiz skin van Samsung.
– 1 tot 2GB werkgeheugen.
– Keramische behuizing, zoals we die ook terugvinden bij de HTC One S.

Van de Samsung Galaxy S2 zijn al meer dan twintig miljoen toestellen verkocht, wat het Samsung’s meest succesvolle smartphone maakt. Veel ogen zijn dus gericht op de Galaxy S3, omdat het een lastige klus gaat worden de S2 te overtreffen. Tijdens het evenement op 3 mei zal Samsung een live-stream aanbieden via de Samsung Mobile Facebook-pagina.


Tags: , , ,