Onbeperkt muziek streamen met Hi en Spotify

Hi heeft bekendgemaakt dat het nu mogelijk is om onbeperkt te streamen met Spotify. Je kunt dus naar muziek luisteren via de muziekdienst zonder dat het invloed heeft op de inhoud van je databundel.

Onbeperkt muziek streamen met Spotify

Spotify OnbeperktWie veel muziek streamt weet dat het nogal een impact heeft op je databundel. Hoe meer muziek je luistert, hoe minder data je overhoudt. Gelukkig heeft Spotify de optie om muziek offline beschikbaar te maken, maar wie daar geen zin in heeft is doorgaans aangewezen op behoorlijke bundels om de honger naar muziek te stillen. KPN, het moederbedrijf van Hi, heeft nu bekendgemaakt dat het bij Hi mogelijk is om onbeperkt te streamen met Spotify.

De Spotify-bundel is al een hele tijd te bestellen maar voorheen had het luisteren van muziek invloed op de inhoud van je internetbundel. Nu kun je dus zoveel muziek luisteren als je wilt en kun je de MB’s van je bundel gebruiken voor andere zaken. Ook als je door je bundel heen bent zul je muziek kunnen blijven luisteren.

Er zijn ook een aantal zaken die wel MB’s kosten. Zo kun je in de Spotify-app ‘Browsen’ en ‘Ontdekken’ of een playlist van Facebook-vrienden inzien. Deze zaken kosten wel data, maar dat komt doordat er data ingeladen moet worden zoals namen van muziek, plaatjes van de hoesjes en dat soort zaken.

Hoe zit het met de netneutraliteit

Natuurlijk is het super dat Hi bovenstaande mogelijk maakt, maar ze betreden er wel een grijs gebied mee. De discussie over netneutraliteit is nog niet zo lang geleden gevoerd en toen kwam het erop neer dat het internet voor alle apps gelijk is. Je mag als provider bepaalde apps geen voorrang geven, afknijpen of beperken in toegang. Hi geeft Spotify nu in principe onbeperkt toegang tot het internet en andere apps krijgen dat niet. Hierdoor heeft Spotify een oneerlijk voordeel tegenover concurrerende apps en dat mag eigenlijk niet. Van de andere kant worden die andere apps in hun toegang tot het netwerk niet belemmerd of vertraagd dus wat dat betreft is het weer wel oké wat Hi doet. Een grijs gebied dus.

Bron: Hi.nl

 


Tags: , , , , , ,