Samsung kondigt de Galaxy S5 aan

De Samsung persconferentie op het Mobile World Congress werd begonnen met bijna 20 minuten aan muziek, verzorgd door een orkest. Daarna begon waar we allemaal op zaten te wachten: de aankondiging van de Galaxy S5!

Samsung kondigt de Galaxy S5 aan

Eerder vandaag lekte al specificaties en foto’s uit van de vermoedelijke Galaxy S5, maar vanavond is het toestel officieel aangekondigd door Samsung. Volgens Samsung willen consumenten een toestel dat gericht is op design, met een goede camera, goede connectiviteit en dat een aanvulling is op je leven en gezondheid. Na de korte speech kwamen de woorden ‘here is the Samsung Galaxy S5‘, gevolgd door een kort filmpje.

Samsung Galaxy S5 - persconferentie 1

De Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 beschikt over het IP67-certificaat wat betekent dat het toestel stof- en waterdicht is. Er is een hartslagmeter aanwezig en de camera beschikt over diverse functies. Het scherm heeft een grootte van 5,1 inch en een resolutie van 1920×1080 pixels. Hiermee is het scherm iets groter dan dat van de Galaxy S4 maar de resolutie is hetzelfde gebleven.

Samsung Galaxy S5 - persconferentie 2

De achterkant is voorzien van kleine kuiltjes en biedt volgens Samsung een gevoel dat vergelijkbaar is met leer. Onderaan zit een USB-poort en bovenop zit de audio-poort. Het USB-poortje zit achter een schuifje om ervoor te zorgen dat er geen water in komt. De achterkant is te vervangen en achter die achterkant vind je een 2800mAh-accu, wat groter is dan wat je in de Galaxy S4 vindt. Verder is het design redelijk gelijk aan het design van de Galaxy S4.

De Galaxy S5 beschikt over Ultra Power Save Mode, voor als de 2800mAh-accu toch niet voldoende blijkt te zijn. Je scherm wordt in die modus naar zwart-wit geschakeld en alleen telefoneren en sms’en is nog beschikbaar. Zelfs als je op de laatste percenten van je de accu loopt zal het met deze modus mogelijk worden om hem nog uren lang in ‘leven’ te houden.

Zit jij te wachten op de Galaxy S5? Meld je dan aan voor de Galaxy S5 alert en blijf op de hoogte van acties!

Op 11 april komt de Galaxy S5 in meer dan 100 landen uit, maar het is nog niet bekendgemaakt om welke landen het gaat om wat de Galaxy S5 gaat kosten. Lees hieronder over de nieuwe functies van de Galaxy S5!

De camera

De Galaxy S5 beschikt over een 16-megapixelcamera en met diverse functies. Zo is het mogelijk te filmen in uHD (3840×2160 pixels) en in HDR. Die HDR-modus werkt direct zonder dat je moet wachten en maakt het beeld een stuk beter in sommige gevallen. Ook is het mogelijk om de focus van de foto’s naderhand aan te passen met Selective Focus. De autofocus schijnt daarnaast ook nog eens razendsnel te zijn en zou binnen 0,3 seconden scherp kunnen stellen. Daarmee is het de snelste autofocus die je in een smartphone zult vinden. Aan de voorkant bevindt zich nog een 2,2-megapixelcamera.

De vingerafdrukscanner

Een van de nieuwe functies van de Galaxy S5 is de vingerafdrukscanner, al is deze wel verschillend vergeleken met de scanner van de iPhone 5S. Bij de Galaxy S5 moet je namelijk je vinger over de homeknop heen vegen. Naast het ontgrendelen van je telefoon met je vingerafdruk is het ook mogelijk om bestanden ermee te vergrendelen in een ‘Private Mode’ of om betalingen te doen.

Galaxy S5 en je gezondheid

De Galaxy S5 is voorzien van S-Health 3.0, een app gericht op je gezondheid. Een van de nieuwe functies in S-Health 3.0 is de hartslagmeter. Om je hartslag te meten moet je je vinger tegen de flitser aan de achterkant houden en daarna doet de telefoon de rest. De Galaxy S5 slaat meteen je hartslag op zodat je door de tijd heen kan zien wat je resultaten zijn. Naast de mogelijkheid je hartslag te meten zal S-Health 3.0 het ook mogelijk maken om bij te houden wat je eet en hoeveel stappen je zet.

De overige specificaties

Samsung Galaxy S5

Voor de rest beschikt de Samsung Galaxy S5 over een Snapdragon 800-processor, 2GB werkgeheugen, 16 of 32GB opslag (met de mogelijkheid uit te breiden met MicroSD), een infarood-verbinding (voor een afstandsbediening-app), NFC, Bluetooth 4.0 en er is ondersteuning voor 4G.

Meld je aan voor de Samsung Galaxy S5 alert en blijf op de hoogte van acties! Vanaf 11 april is het toestel leverbaar al is het nog niet zeker of dat ook voor Nederland geldt.

Nieuwe draagbare accessoires

Er zijn naast de Galaxy S5 ook nieuwe draagbare accessoires aangekondigd zoals de Gear 2 en een smartwatch gericht op fitness. Hierover gaan we morgen dieper op in!

Samsung wearables


Tags: , , ,