De Samsung Galaxy Nexus zit er officieel aan te komen!

Gisteren plaatsten we al ons geruchtenoverzicht over de Nexus Prime, het nieuwe vlaggenschip van Android. Dat was omdat vandaag het toestel officieel aangekondigd zou gaan worden en dat is vanmorgen om vier uur gebeurd. Dus wat weten we nu over de telefoon?

Galaxy Nexus S-kleinTen eerste heet het toestel niet de Nexus Prime maar is de officiële naam nu de Samsung Galaxy Nexus. De telefoon ziet er prachtig uit met een echt ‘Nexus uiterlijk’ qua voorkant en er zijn wat Samsung Galaxy S2 invloeden op de achterkant te zien. Wat betreft de grootte is het ook een flink toestel met zijn 4,65 inch HD Super AMOLED scherm. Het scherm heeft een resolutie van 720×1280, wat de Galaxy Nexus het eerste toestel maakt met een HD scherm. Verder heeft het toestel een dual-core 1.2GHz processor van Texas Instruments, een 5 megapixel camera met LED flits op de achterkant, waarmee je filmpjes op kunt nemen met een 1080p resolutie, een 1.3 megapixel camera aan de voorkant, Bluetooth 3.0 en een NFC module. Qua sensoren vinden we de gebruikelijke accelerometer, compass, gyroscoop, proximity sensor (nabijheids sensor) en *tromgeroffel* een barometer! Geen idee wat je daar precies mee moet maar het zit er op, en alles wat extra is is mooi meegenomen toch? Ten slotte heb je keuze uit een 16GB en 32GB versie en krijgt de telefoon een 1750mAH batterij mee.

Van de Galaxy Nexus zullen twee varianten verschijnen: een LTE versie en een non-LTE versie. Die eerste ondersteund de nieuwe 4G netwerken, en die tweede (welke de versie is die we in Nederland kunnen verwelkomen) zal geen ondersteuning hebben voor 4G.

Galaxy Nexus S-cameraBij de camera van het toestel zul je denken: 5 megapixels maar? Waarom geen 8 of 12, want het is toch een gloednieuwe high-end telefoon? Ja, maar meer megapixels betekent niet per definitie betere foto’s. Simpel gezegd betekent meer megapixels een grotere resolutie, maar met een kleine telefoonsensor zal je met meer megapixels ook sneller ruis krijgen en heb je evenveel details op je foto als met minder megapixels. Het is een behoorlijk technisch verhaal en als je er wat meer over wilt weten kun je terecht op onze informatie pagina over megapixels. Daar staat een complete uitleg inclusief verschillende vergelijkingen. Terug naar de camera van het toestel. De foto’s die afkomstig zijn, zien er allemaal prima uit en hebben voldoende scherpte. Het is natuurlijk geen spiegelreflectie kwaliteit, maar dat mag je ook niet verwachten van een telefoon. Het is en blijft een telefoon en als die mooie plaatjes schiet is dat gewoon mooi meegenomen. Qua video doet de Galaxy Nexus niet onder voor de concurrentie en de beelden zien er heel erg netjes uit. We denken ook beeldstabilisatie aan het werk te zien, maar daar kunnen we het ook fout in hebben.

httpv://www.youtube.com/watch?v=-mP3_6nandc

Galaxy Nexus foto1Galaxy Nexus foto3

Is de Galaxy Nexus nou een waardig vlaggenschip voor Android 4.0? We denken van wel, afgaande op wat we tot nu toe allemaal gezien hebben. De nieuwe 1.2GHz dual-core processor is volgens Engadget bloedjesnel en het toestel voelt volgens hun sneller aan dan de Galaxy S2. Sowieso kun je processors niet helemaal vergelijken met alleen het aantal GHz of MHz, dus voor diegene die denken dat 1.2GHz ‘niet nieuw’ genoeg is: een nieuwe quad-core processor van Intel kan bijna twee keer zo snel zijn dan een 4 jaar oude quad-core processor. Het is dus echt wachten op benchmarks om te zien hoe snel de Galaxy Nexus nou écht is. Qua uiterlijk ziet het toestel er heel netjes uit. De telefoon is voor sommigen misschien wat te groot, maar voor anderen zijn het dunne uiterlijk met het grote scherm flinke pluspunten. De Galaxy Nexus heeft geen fysieke homeknop, dus dat is iets wat wennen kan zijn, maar als het goed uitgewerkt is zou het geen probleem moeten zijn. Zoals gezegd komt er een 16GB en 32GB variant en geen van beide zullen uit te breiden zijn met een MicroSD slot (wat we niet gewend zijn van een Android telefoon).

Al met al lijkt de Galaxy Nexus een waardige opvolger te worden van de Nexus S en Android 4.0. Later vandaag lees je op GSMacties.nl meer over Android 4.0!

Galaxy Nexus S-persfoto

Bron: Engadget

Update: we hebben een video toegevoegd van de presentatie van de Galaxy Nexus. De kwaliteit is niet al te best dus zodra er een betere video ten tonele verschijnt vervangen we de huidige video.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ErTEUrKFkKI