Instagram voor Windows Phone in de maak?

Instagram, je houdt ervan of je haat het. De een gebruikt het om artistiek proberen te zijn, de ander gebruikt het omdat je met de app enorm makkelijk foto’s kunt delen. Momenteel is de app alleen verkrijgbaar voor Android en iOS, maar dát gaat misschien veranderen!

Instagram mogelijk op weg naar Windows Phone

Instagram is momenteel een van de populairste apps op Android en iOS. Waar Wordfeud, Draw Something en Song Pop grotendeels populair waren door de hype blijft Instagram consistent populair. Momenteel kunnen alleen Android- en iOS-gebruikers spelen met de vele filters van de app om hun foto’s op te leuken. Tijd voor uitbreiding? Mogelijk wel, en wel een uitbreiding naar Windows Phone! In een promotievideo van Nokia over het beeldscherm zou een live-tile te zien zijn van Instagram. Diezelfde live-tile zou overigens ook de Vimeo-app kunnen zijn. The Verge heeft echter van een andere bron de bevestiging gekregen dat Instagram wel degelijk op weg is naar Windows Phone. We hebben de live-tile bekeken (de tweede rij, rechter tile) en hoewel we snappen dat mensen denken dat het een Instagram-tile is, denken we zelf eerder aan de Vimeo optie.

Windows Phone Instagram

“Instagram werkt niet aan app voor Windows Phone”

Andere bronnen melden dat Instagram niet werkt aan een Windows Phone versie. Dat betekent overigens niet direct dat de app niet naar Windows Phone komt. Zo heeft Microsoft ook zelf de Twitter en Facebook apps gemaakt. Er is dus een kans dat Instagram inderdaad niet aan een Windows Phone-app werkt maar dat Microsoft dat doet. Microsoft moet overigens wel toestemming hebben om foto’s te publiceren op de service. Ze zouden hiermee de eerste third-party app zijn die gebruik maakt van de volledige Instagram mogelijkheden. Wat vind jij? Moet Instagram naar Windows Phone komen?

Bron: The Verge via Pocketnow


Tags: , , ,