Minder vraag naar Galaxy S4 dan verwacht

De vraag naar de Samsung Galaxy S4 blijkt minder hoog te zijn dan oorspronkelijk gedacht. Dat blijkt althans uit geruchten op basis van anonieme bronnen. De productie van de Galaxy S4 wordt verlaagd en de Galaxy S3 verdwijnt daarnaast eerder uit de schappen.

Samsung Galaxy S4 verkoopt minder goed dan verwacht

Galaxy S4In de eerste maand zijn er 10 miljoen Galaxy S4’s verkocht, een recordaantal voor Samsung. Resultaten uit het verleden zijn echter geen garantie voor de toekomst en dat blijkt maar uit nieuwe geruchten. Samsung zou namelijk 10 tot 15 procent minder bestellingen geplaatst hebben voor Galaxy S4-onderdelen. Wat dat betreft heeft de Galaxy S4 overigens wel een primeurtje want nog nooit eerder heeft Samsung het aantal bestellingen voor smartphone-onderdelen verlaagd. Daarnaast heeft JPMorgan Chase, een Amerikaanse bank, de omzetverwachting van Samsung verlaagd omdat er minder Galaxy S4’s verkocht worden dan verwacht. Een van de redenen voor de tegenvallende verkoop is mogelijk de Samsung Galaxy S3. Deze lijkt erg veel op de S4 maar is een flink pak goedkoper. Mogelijk gaan consumenten dus eerder voor de Galaxy S3 dan voor de Galaxy S4.

Galaxy S3 verdwijnt eerder uit de schappen

Wat doe je als je ene product het andere product kannibaliseert? Dan haal je dat product uit de schappen. Dat zou Samsung ook van plan zijn met de Samsung Galaxy S3. Om de verkoop van de Galaxy S4 te stimuleren zou de Galaxy S3 eerder uit de roulatie gehaald worden. Of en wanneer de Galaxy S3 daadwerkelijk uit de schappen gaat verdwijnen is niet bekend.

Bekijk aanbiedingen van de Samsung Galaxy S3 en de Samsung Galaxy S4!

Bron: ETNews.com


Tags: , , ,