Samsung introduceert een camera waar je niet mee kunt bellen

Oké, de titel is een beetje flauw maar dat moet kunnen op vrijdag. Samsung heeft een systeemcamera aangekondigd: verwisselbare lenzen, wifi, 3G, 4G, 20 megapixels, een scherm van bijna 5 inch én Android 4.2!

Samsung toont ‘volwaardige’ camera die draait op Android

Android Logo CameraSamsung heeft al een camera die draait op Android en zelfs een hybride tussen telefoon en camera, welke ook op Android draait. Nu komt daar een camera bij waarvan je de lenzen kunt verwisselen en ook die draait op Android (en kost een slordige 1500 euro). Je kunt er niet mee bellen en zo op het eerste gezicht lijkt dit bericht dan ook geplaatst op de verkeerde website. Dit is immers GSMacties.nl! Nu wordt Android voornamelijk gebruikt voor smartphones en tablets en het besturingssysteem heeft samen met iOS zo’n beetje de hele smartphonemarkt in handen.

Android is vroeger echter ooit begonnen als besturingssysteem voor camera’s. In april 2004 zijn de ideeën getoond aan investeerders. Bedraad en draadloos verbinden met de PC welke gelinkt is aan een Android Datacenter, het opslaan van foto’s in de cloud en waarschijnlijk nog meer. De markt van de digitale camera’s vertraagde echter waardoor Android compleet omgegooid werd en doorontwikkeld werd als besturingssysteem voor mobieltjes. De rest is geschiedenis, maar Android wordt steeds vaker ingezet als camera-OS.

Android voor iets anders dan smartphones en tablets?

Wat wij ons echter af vragen: welke doelgroep gaat er voor een camera met daarop een besturingssysteem dat voornamelijk ingezet wordt als smartphone- en tablet-systeem? Natuurlijk is dat leuk omdat je dan direct je foto’s kunt delen op Facebook, Twitter en Instagram. Maar iemand die graag foto’s deelt via de camera zelf gebruikt waarschijnlijk sneller zijn of haar smartphone en geen camera van een paar honderd euro. De mensen die veel geld uitgeven aan een losse camera met verwisselbare lenzen willen vaak weer geen overbodige apps maar willen gewoon foto’s maken zonder allemaal poespas.

Wel zien we Android als prima besturingssysteem voor kleinere, goedkopere camera’s. Een compactcamera met leuke opties om foto’s te bewerken en te delen kan voor veel mensen een leuke uitkomst zijn.

Dus Android als besturingssysteem voor een camera in plaats van voor een telefoon: rijp voor succes of laten varen?


Tags: , ,