Eind 2014 is de Windows Phone app-achterstand ingehaald

Joe Belfiore, de enthousiaste Microsoft-topman die zich bezighoudt met Windows Phone, zegt dat het de app-achterstand op Windows Phone eind 2014 volledig ingehaald is. Een deel van die achterstand is de afgelopen week al ingehaald.

Windows Phone krijgt steeds meer bekende apps!

Windows Phone Toestellen & LogoHet zal je vast niet ontgaan zijn: Vine en Instagram hebben Windows Phone bereikt. Vooral Instagram is al lang naar uitgekeken door velen en ook Vine mocht niet ontbreken. Steeds meer van de populaire apps vinden hun weg naar Windows Phone, maar er is nog altijd een achterstand ten opzichte van Android en iOS. Op Twitter zei Joe Belfiore, die leiding heeft over het Windows Phone-team bij Microsoft, dat die achterstand eind 2014 verleden tijd is. Hij voegde daar aan toe dat het derde ecosysteem er nu overduidelijk is (daarmee doelende op Windows Phone).

Er is momenteel overigens een app die ook snel in populariteit stijgt en dat is SnapChat. Een chat-app waarmee je foto’s en video’s kunt versturen die na het openen na een aantal seconden verwijderd worden. Nu is SnapChat nog niet beschikbaar voor Windows Phone, maar er is wel een goede vervanger, namelijk 6Snap! De app is gemaakt door Rudy Huyn, die onder andere bekend is van 6Sec en 6Tag (onofficiële apps voor Vine en Instagram) en doet alles wat SnapChat ook doet, verpakt in een mooi jasje. Huyn heeft de app naar eigen zeggen in ongeveer een maand tijd ontwikkeld hebben!

3 miljard downloads in de Windows Phone Store

Meer apps betekent natuurlijk meer downloads in de app store. Microsoft heeft bekendgemaakt dat er inmiddels 3 miljard apps gedownload zijn. Nog altijd flink wat minder dan de 50 miljard downloads van Android. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat er dit jaar in totaal 100 miljard apps gedownload worden. Android en iOS zullen verantwoordelijk zijn voor 90% van die downloads. Op dit moment staan er ongeveer 190.000 apps in de Windows Phone Store en dagelijks komen er ongeveer 500 apps bij.

Naast een groei wat betreft de apps is er ook een groei op de smartphonemarkt. In Europa zijn Windows Phone-verkopen met 48 procent gestegen in vergelijking met een jaar geleden en wereldwijd is er zelfs een stijging van 178 procent.

Vergelijk acties van de populairste Windows Phone-toestellen!

Bron: Twitter & Nu.nl


Tags: , , , , ,