BlackBerry Z10 verkoopt beter dan verwacht

De BlackBerry Z10 is een groter succes dan BlackBerry in eerste instantie verwacht had. Cijfers zijn nog niet bekendgemaakt maar Thorsten Heins, CEO van BlackBerry, is positief over het BlackBerry 10-toestel.

BlackBerry Z10 verkoopt beter dan verwacht volgens de CEO

BlackBerry Z10De BlackBerry Z10 is inmiddels in meer dan 20 landen verkrijgbaar en de verkoop gaat alle verwachtingen te boven. Thorsten Heins, CEO van BlackBerry, heeft in een conferentie in Canada aangegeven dat de eerste indicaties erg goed zijn: “We zijn momenteel zo’n vijf weken bezig met de verkoop. We hebben ons eerste product (BlackBerry Z10) uitgebracht in 21 landen, dus het zijn de eerste indicaties, maar we zijn zeer aangemoedigd door wat we zien en horen van onze partners.” Cijfers zijn nog niet gegeven, maar die worden deze of de volgende maand nog vrijgegeven (kwartaalcijfers). Het viel Heins ook op dat BlackBerry 10 als platform en productgebruikers van andere besturingssystemen aantrekt.

Ook in opkomende markten is de Z10 een groter succes dan verwacht

Thorsten Heins is ook aangenaam verrast over het succes van de BlackBerry Z10 in landen als India. Doorgaans zijn goedkopere toestellen erg populair in dat soort landen, maar de Z10 zou het ook daar erg goed doen. “Ik was verrast hoe goed de Z10, wat een high-end toestel is, verkocht in India na onze lancering. We hadden toestellen verscheept naar een van onze verkoop-kanalen en gingen ervan uit dat het voldoende voorraad moest zijn voor vijf dagen. Toen kreeg ik een nood-telefoontje van onze manager in India die zei dat de voorraad al op was na slechts twee dagen“, aldus Heins.

Bron: Reuters


Tags: , ,