Koreaanse fabrikanten tekenen petitie tegen fusie Nokia en Microsoft

Binnenkort zal een groot deel van Nokia gefuseerd worden met Microsoft. Een stel Koreaanse fabrikanten wil daar echter een stokje voor steken en is een petitie begonnen. Ze zijn bang voor wat Nokia gaat doen met de patenten.

Koreaanse fabrikanten bang voor Nokia

Binnenkort zal de overname van een groot deel van Nokia door Microsoft afgerond zijn. Nokia mag dan geen smartphones meer uitbrengen en de naam Nokia zal vervallen voor de nieuwe toestellen die Microsoft uit brengt. De vele patenten die Nokia in huis heeft zullen van de Finse fabrikant blijven en Microsoft krijgt daar voor tien jaar een licentie op. Maar hoe zit het met andere fabrikanten?

Koreaanse fabrikanten zijn bang dat Nokia de patenten gaat misbruiken tegen andere fabrikanten om zo de positie van Microsoft te versterken. Nokia hoeft na de overname geen licenties meer af te geven voor zijn licenties aan andere merken en daarmee zou de mogelijkheid bestaan dat het merk een patenttroll wordt. “Als smartphonefabrikant heeft Nokia zelden de patenten misbruikt omdat er licenties afgenomen waren door onder andere Samsung Electronics, Apple, en andere fabrikanten, maar nu kan het patent-rechtszaken aanspannen of licentiekosten verhogen zonder enige limiet “, aldus advocaat van de KEA (Korea Electronics Association) Hwang Eun-jeong.

Om te voorkomen dat Nokia een potentiële patenttroll is er een petitie opgesteld door de KEA. Die petitie is aangeboden aan de FTC (Fair Trade Commision) in de hoop dat zij een stokje voor de overname steken. “De Korea Electronics Association heeft samen met de Korea Software Industry Association, de Korea Semiconductor Industry Association en de Korea Battery Industry Assocation een petitie ingediend bij de Fair Trade Commission op 7 maart met de claim dat Microsoft mogelijk Koreaanse fabrikanten in toom wil houden via de patenten van Nokia“, aldus de KEA.

Het is nu echter nog maar de vraag of de FTC iets met de petitie gaat doen en een fusie tussen Nokia en Microsoft tegen gaat houden.

Bron: WinCentral


Tags: , , , , , , ,