Mogelijk geen grote iPhone 6 dit jaar

Dit jaar zou Apple met twee nieuwe iPhones komen: een 4,7 inch-model en een groter 5,5 inch-model. Dat grotere model zou mogelijk niet uit komen dit jaar of anders later dit jaar in de herfst.

Mogelijk geen grote iPhone 6 dit jaar

Als jij een melding wilt krijgen wanneer de iPhone 6 te bestellen is, meld je dan aan voor de iPhone 6-alert!

Volgens veel geruchten zou Apple twee nieuwe iPhones uitbrengen rond het WWDC in juni. De laatste jaren brengt Apple zijn nieuwe telefoons uit in de herfst maar mogelijk wil het bedrijf betere kunnen concurreren met andere merken. Eerst was het altijd zo dat Apple flink wat achterstand opbouwde door maar één nieuwe telefoon uit te brengen per jaar en door deze strategie toe te passen wordt die achterstand flink verminderd.

iPhone 6 - 4Steve Milunovich, managing director bij de financiële instelling UBS, zegt dat een nieuw onderzoek er op zou wijzen dat Apple de twee nieuwe iPhones niet tegelijk uit wil brengen, maar ook zou Apple geen release in juni geplant hebben. Dit zou betekenen dat we dit jaar maar één nieuwe iPhone krijgen, en niet twee. Waarschijnlijk brengt Apple dit jaar dan alleen het 4,7 inch-model uit en wordt het 5,5 inch-model doorgeschoven naar 2015. Ook zouden beide toestellen volgens Milunovich dezelfde resolutie hebben om fragmentatie te voorkomen. Wat die resolutie is is echter onduidelijk. Momenteel hanteert Apple voor de iPhone 5S een schermresolutie van 640×1136 pixels, wat redelijk laag is vergeleken met de concurrentie. Het scherm van de iPhone 5S is echter dermate klein dat de scherpte juist hoger is dan veel van de concurrerende smartphones.

Een iPhone-release in juni zo gek nog niet

Nu kan het altijd nog dat Apple zowel in juni als in het najaar een iPhone uit gaat brengen, want Apple heeft in het verleden ook iPhones uitgebracht in juni. Hier een kleine tijdlijn:

29 juni 2007 – De eerste iPhone wordt uitgebracht
9 juni 2008 – De iPhone 3G is aangekondigd en wordt een maand later uitgebracht
8 juni 2009 – Apple kondigt de iPhone 3GS aan en brengt deze een week later uit
24 juni 2010 – Apple brengt de iPhone 4 uit
4 oktober 2011 – De iPhone 4S wordt aangekondigd en een week later uitgebracht
12 september 2012 – De iPhone 5 wordt aangekondigd en een week later uitgebracht
10 september 2013 – Apple kondigt de iPhone 5C en de iPhone 5S aan en brengt deze 10 dagen later uit

Tot en met de iPhone 4 bracht Apple zijn toestellen dus uit in juni, en pas daarna is de release verschoven naar september. Afgelopen jaar was de eerste keer dat Apple twee toestellen in één keer aankondigde en uitbracht en Apple kan het vermoeden hebben dat de iPhone 5C mogelijk een deel van de iPhone 5S-verkopen heeft weggesnoept. In dat opzicht zou het dus logischer zijn een toestel uit te brengen in juni en daarna nog eentje in het najaar. Of bovenstaande scenario ook waarheid gaat worden is afwachten.

Vergelijk acties van diverse iPhone-modellen. Voor nog geen €20 per maand heb je al een abonnement met iPhone!

Bron: Pocketnow


Tags: , , , ,