iPhone-gebruikers stappen over naar de Galaxy S5

Veel iPhone-gebruikers lijken over te stappen naar de grootste concurrent: Samsung. Veel nieuwe Galaxy S5-gebruikers komen af van de iPhone, mogelijk omdat ze niet willen wachten tot Apple met een grotere smartphone komt.

Veel Galaxy S5-gebruikers komen van de iPhone af

Hoewel praktisch elk merk al schermgroottes van meer dan 4,5 inch hanteert voor high-end smartphones gebruikt Apple nog altijd 4 inch-schermen. Mogelijk is dat ook een van de redenen dat redelijk wat iPhone-gebruikers de overstap maken naar de Samsung Galaxy S5. In Groot-Brittannië zijn maar liefst 26 procent van de Galaxy S5-gebruikers overgestapt van de iPhone. Vorig jaar lag dat aantal op ‘slechts’ 12 procent. In de rest van Europa ligt het aantal op 17 procent.

Samsung Galaxy S5In de Verenigde Staten ligt het aantal nog een stuk lager, namelijk op 8 procent. Mogelijk heeft dat iets te maken met het feit dat Apple een Amerikaans bedrijf is en Amerikanen zijn doorgaans vrij loyaal naar nationale bedrijven toe.

Vergelijk acties van de Galaxy S5, Galaxy S5 Mini, iPhone 5S en de iPhone 5C

Als geruchten kloppen komt Apple in september met een tweetal nieuwe iPhones: een 4,7 inch-model en een 5,5 inch-model. Daarmee zou Apple beter willen concurreren met toestellen als de Galaxy S5. Waarschijnlijk blijft Apple echter ook de iPhone 5S (of 5C) verkopen om ook de mensen tegemoet te komen die geen groot scherm willen.

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , ,