Cortana wordt geüpdated en komt mogelijk snel naar Europa

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de virtuele assistent Cortana een update zal krijgen waarmee een paar functies toegevoegd worden. Ook lijkt het er op dat Cortana binnen niet al te lange tijd naar Europa zal komen.

Cortana komt naar Europa

Windows Phone 8.1 - CortanaMomenteel is Cortana te gebruiken in de Verenigde Staten, Canada, India, China, het Verenigd Koninkrijk en Australië, maar het lijkt er op dat een Europese release niet lang meer op zich laat wachten. Lawrence Schlosser van Microsoft Frankrijk heeft namelijk gezegd: “Cortana is bezig met een versnelde cursus Frans ;)

Daar komt nog eens bij dat er momenteel officiële pagina’s zijn voor Cortana in het Nederlands, Portugees, Spaans en Frans waardoor het erop lijkt dat een release in deze landen niet lang meer op zich laat wachten.

Cortana-update voegt functies toe

Dan nog de Cortana-update. Je hoeft niks te installeren want alles gebeurt op de servers van Microsoft. Een van de nieuwtjes is dat Cortana nu voorspellingen kan doen van NFL-wedstrijden (American football). Tijdens het WK voetbal heeft Cortana al laten zien dat ze best haar mannetje staat als het aankomt op voorspellingen. Ook zal ze nu toegang hebben tot een woordenboek. Je moet dan zeggen “define >hier het woordje<“ en zij geeft dan uitleg. En wil je wat meer op je gezondheid gaan letten dan kan Cortana gezondheid- en fitness-gerelateerde tips geven, Bing Health en de Fitness-app openen. Ook is er integratie met meer apps en er zijn wat meer leuke geintjes toegevoegd.

Vergelijk Windows Phone-toestellen en check de bijbehorende acties!

Bron: Pocketnow


Tags: , , , , , ,