T-Mobile laat gebruikers 2 uur per maand bellen binnen Europa

Volgende week komt T-Mobile met nieuwe abonnementen waarmee het mogelijk wordt om per maand 2 uur te bellen binnen Europa. Die 2 uur gaan uit je normale bundel en je hoeft er niks extra’s voor te betalen.

T-MobileDe nieuwe abonnementen gaan in vanaf 19 januari en naast gratis onbeperkt sms’en binnen de Europese Unie is het ook mogelijk om gratis te bellen binnen de EU. Klanten kunnen binnen de gehele EU twee uur lang bellen zonder extra kosten. Gebeld worden wordt ook gratis. Alleen roamingkosten voor het internet blijven voorlopig nog bestaan.

T-Mobile is de eerste provider die deze wijziging doorvoert in de abonnementen en loopt daarmee voor op plannen van het Europees Parlement. Die wil binnen enkele jaren alle roamingkosten afschaffen (dus voor sms’en, bellen én internetten) zodat je overal binnen de EU zonder extra kosten kunt bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel. De wetgeving omtrent deze plannen moet echter nog goedgekeurd worden en er moeten nog afspraken worden gemaakt tussen providers binnen de EU.

Met de huidige T-Mobile-abonnementen zal het niet mogelijk zijn om gratis te sms’en en te bellen binnen de EU. Daarvoor moeten klanten een nieuw abonnement aanschaffen.

De nieuwe abonnementen zullen erg flexibel zijn en op een aantal punten flink afwijken van de huidige abonnementen. Zo kunnen klanten iedere maand hun bundels omhoog én omlaag bijstellen. Ook kun je er voor kiezen om sommige maanden geen bel- of internetbundel te nemen. Wil je een smartphone bij je abonnement, dan worden de kosten voor de smartphone apart berekend. Op die manier is het voor de consument duidelijk wat de maandelijkse kosten zijn voor de ‘gratis’ smartphone.


Tags: , , , , , , , ,