Gerucht: HTC One (M9) krijgt net als de (M8) een Windows Phone-variant

Volgens een lek dat gepubliceerd is door @upleaks komt HTC met een WIndows Phone-variant van de HTC One (M9). HTC deed eerder hetzelfde met de HTC One (M8) maar dat toestel is nooit uitgekomen in Europa.

HTCHTC gaat hoogstwaarschijnlijk de HTC One (M9) aankondigen op 1 maart tijdens het Mobile World Congress. Dat toestel draait uiteraard op Android in combinatie met HTC Sense, maar er zou ook een Windows Phone-variant in de maak zijn. Deze versie wordt waarschijnlijk niet aangekondigd op 1 maart maar zal op een later moment onthuld worden.

De HTC One (M8) for Windows werd in augustus vorig jaar aangekondigd maar dat toestel was (en is nog steeds) exclusief voor de Amerikaanse provider Verizon. Over de HTC One (M9) for Windows is nog niks bekend, behalve dat het toestel mogelijk in de maak is en volgens @upleaks is de HTC One (M9) for Windows exclusief voor de VS.

We hopen uiteraard dat dit uiteindelijk niet het geval blijkt te zijn want dit soort deals zijn gewoon slecht voor de consument. Dat bepaalde toestellen exclusief voor een bepaald land zijn kunnen we begrijpen (verschillen in wat de consument wil of de frequenties die door providers gebruikt worden) maar toestellen exclusief voor één provider is gewoon not done. Een consument zou vrij moeten zijn een toestel te kopen in combinatie met een abonnement van elke provider en ook het los kopen van een toestel zou altijd moeten kunnen. Apple had in het verleden een exclusieve deal met T-Mobile zodat alleen zij de iPhone mochten verkopen, maar die deal is gelukkig alweer een paar jaar van tafel.

Hima wordt de marketingnaam van de HTC One (M9)


Nog een ander gerucht is dat HTC ‘Hima’ als marketingnaam gaat gebruiken voor de One (M9). Hoe we dit moeten zien weten we niet helemaal. Laten ze de naam One (M9) vallen en wordt Hima de uiteindelijke naam? Behouden ze de naam One (M9) en gebruiken ze Hima in promo’s op de een of andere manier? Geen idee, maar over iets minder dan een maandje krijgen we ongetwijfeld meer duidelijkheid!


Tags: , , , ,