Gerucht: iPhone 6S zal uit komen in ‘rose goud’

Er zijn wat geruchten verschenen over de iPhone 6S. Zo zou de iPhone 6S uit gaan komen de kleur rose goud en voor het eerst in jaren zou het aantal megapixels verhoogt zijn van 8 naar 13.

Apple introduceerde de kleur goud bij de iPhone 5S en sindsdien is de kleur niet meer verdwenen bij het merk. Ook de iPhone 6 is uit gekomen in de gouden kleur en de iPhone 6S zal dat ook doen, maar dan net wat anders. De iPhone 6S zou gebruik gaan maken van de kleur rose goud, een kleur die ook terug te vinden is in de Apple Watch. Apart is dat rose goud veel lijkt op het goud dat Apple nu gebruikt voor de iPhone 5S en iPhone 6.

iPhone-6-kleurenDe iPhone 6S zou tevens een vernieuwd design hebben met andere materialen die gebruikt worden en de interne structuur zou verbeterd zijn om buigen tegen te gaan. De duurdere en grotere iPhone 6S Plus zou een scherm van saffierglas hebben, mits Apple het probleem met valschade op kan lossen (saffierglas breekt zeer snel). Bij beide modellen wordt een extra microfoon geplaatst bij de speaker om de geluidskwaliteit tijdens het bellen te verbeteren.

Ook de camera krijgt vermoedelijk een upgrade. Al sinds de iPhone 4S gebruikt Apple 8 megapixels voor de iPhone-camera’s en de iPhone 4S stamt toch al weer uit 2011. De concurrentie zit inmiddels veelal boven de 12 megapixels en hoewel het niet perse nodig is staat het wel goed vanuit een marketingtechnisch standpunt. In het oog van de consument is 12 megapixels beter dan 8 megapixels. Mogelijk is dat een van de redenen voor Apple om de resolutie van de camera op te schroeven, maar het kan ook zijn dat ze vinden dat een resolutie van 8 megapixels de huidige iPhone-camera limiteert.

Bron: Apple Insider


Tags: , ,