1 op 3 smartphones in 2016 zal dual SIM zijn

Volgens een onderzoek, uitgevoerd door Strategy Analytics, zal ongeveer 1 op de 3 smartphones in 2016 een dual SIM-smartphone zijn. De laatste tijd zijn er steeds meer fabrikanten die een telefoon standaard voorzien van een dual SIM-optie.

SimkaartjesDe verwachting is dat er een groei van 19 procent zal zijn in 2016 met betrekking tot dual SIM-smartphones. Dat komt neer op 514 miljoen smartphones met dual SIM in 2016. In 2016 gaan er naar verwachting in totaal 1,6 miljard smartphones verkocht worden wat betekent dat ongeveer een derde daarvan de optie biedt om twee simkaarten te plaatsen.

Lees meer over dual SIM en wat het precies inhoudt

Vooralsnog zijn China en India de grootste markten wat betreft dual SIM-telefoons. De reden daarvoor is dat veel mensen twee providers kiezen: een provider met de beste tarieven om zo goedkoop mogelijk te kunnen bellen en internetten en een provider met de beste dekking en dat is vaak niet dezelfde provider. Samsung, Lenovo en Micromax zouden veel geld en moeite steken in onderzoek en de ontwikkeling van dual SIM-telefoons voor onder andere China en India. Apple zou de grootste verliezer zijn omdat er geen dual SIM-iPhone bestaat. Apple zou hierdoor een flink stuk van de markt mislopen.

Ook in Nederland is dual SIM in opkomst. Merken als Huawei, Samsung, Microsoft, Motorola, Honor en HTC hebben dual SIM-smartphones en steeds vaker wordt de dual SIM-optie standaard aangeboden. In sommige gevallen zijn er daadwerkelijk twee sim-slots aanwezig maar het kan ook voor komen dat een fabrikant ervoor kiest de plek van de geheugen twee functies te geven: je kunt er een MicroSD-kaart in stoppen of een tweede simkaart.

Bekijk en vergelijk diverse dual SIM-telefoons op GSMacties.nl

Tags: , , , , , ,