iPhone 6S iets duurder om te maken dan de iPhone 6

Volgens de website Teardown.com is de iPhone 6S iets duurder om te produceren dan de iPhone 6. Vooral het geheugen is een stuk duurder, maar ook de behuizing en het moederbord zijn duurder.

iPhone-6S-kleurenZo op het eerste gezicht lijken de iPhone 6 en iPhone 6S heel erg op elkaar, maar er zijn een aantal dingen veranderd. Zo wordt er voor de behuizing gebruikgemaakt van 7000 series aluminium in plaats van 6000 series, het scherm maakt nu gebruik van 3D Touch, de camera heeft meer megapixels en de A9-chipset heeft nu een geïntegreerde M9-coprocessor terwijl dit voorheen nog een losse chipset was. Al met al zijn er wat zaken verbeterd en vernieuwd met hogere kosten als gevolg.

De grootste stijger qua kosten is het opslaggeheugen. Dit is van 12 dollar naar 23,50 dollar gestegen. De behuizing is van 24 naar 28 dollar gestegen en het moederbord met de chipsets is gestegen van 52 naar 58,50 dollar. Er zijn ook wat dingen gezakt in prijs, namelijk ‘overige’, kabels en audio, sensoren en de radio (waarmee gebeld en geïnternet wordt). Al met al kost de iPhone 6S zo’n 245 dollar om te produceren tegenover 228,50 dollar voor de iPhone 6. Over de iPhone 6S Plus wordt niks gezegd maar we gaan er van uit dat ook daar de productiekosten wat gestegen zijn.

iPhone-6S-productiekosten

Waar bij het berekenen van de productiekosten overigens geen rekening mee gehouden wordt zijn de kosten voor research and development, verpakkingskosten, kosten om de iPhones te leveren aan retailers en providers, kosten voor marketing en loon van mensen tijdens de productie. Al met al zal de uiteindelijke prijs per iPhone dus nog wel wat hoger uit komen.

 


Tags: , , , ,