Samsung Galaxy S7 zou drukgevoelig scherm krijgen

Volgens de laatste geruchten zou Samsung de Galaxy S7 uit willen rusten met een functie die lijkt op 3D Touch van de iPhone 6S. In hoeverre het gerucht ook klopt is nu nog onmogelijk te zeggen.

Synaptics-ClearForce

Apple introduceerde met de Apple Watch en nieuwere Macbooks Force Touch, een manier om de druk te bepalen die uitgeoefend wordt en daar dan een speciale actie aan te verbinden. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus hebben een nieuwere vorm van die techniek alleen heet het op de iPhones 3D Touch. Huawei heeft op de Mate S ook een soortgelijke functie toegepast, al hebben niet alle Mate S-modellen die functie aan boord.

Samsung zou de Galaxy S7 ook uit willen rusten met een 3D Touch-achtige functie, althans, als we bronnen uit China mogen geloven. Samsung is een partner van Synaptics en die heeft ClearForce ontwikkeld. ClearForce is in principe hetzelfde als Force Touch en 3D Touch, maar dan voor apparaten die niet van Apple zijn. Hierdoor is het mogelijk voor Samsung om drukgevoeligheid toe te passen aan nieuwe smartphones. De Galaxy S7 zou de eerste Samsung-smartphone zijn die gebruik gaat maken van ClearForce.

Momenteel is het nog onmogelijk om te zeggen in hoeverre het gerucht klopt. Hieronder zie je een video waarin Synaptics laat zien hoe ClearForce werkt.


Tags: , , , , ,