Windows 10 Mobile op 7% van alle Windows-telefoons

De Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn de eerste Windows 10 Mobile-telefoons. Toch staat Windows 10 Mobile dankzij het Insider-programma van Microsoft al op best veel andere telefoons. Dat percentage zal de komende alleen maar meer gaan groeien.

Windows-10-logoMarktonderzoeker AdDuplex heeft cijfers gepubliceerd over het marktaandeel van diverse mobiele Windows-versies. Te zien is dat Windows 10 Mobile al best populair is, ondanks dat telefoons met die versie pas deze week uit zijn gekomen. En zelfs dat is niet helemaal waar want oudere telefoons krijgen de update pas volgende maand of in 2016.

Op 23 november (toen de nieuwe Lumia’s nog niet uitgebracht waren) had Windows 10 Mobile een aandeel van 7 procent. Vergeleken met een maand eerder betekent dat een verhoging van 1,3 procent. Windows Phone 8.1 staat op 78,9 procent. Windows Phone 8 staat op 9,1 procent en Windows Phone 7 op 5 procent. Die 7 procent van de gebruikers die Windows 10 Mobile heeft maakt gebruik van het Insider-programma. Hiermee is het mogelijk om mee te doen aan een publieke test waarin je sneller updates ontvangt. Vooral in de beginperiode raadde Microsoft aan het niet te gebruiken op je dagelijkse telefoon maar inmiddels kan dat prima.

Windows-Phone-versies

AdDuplex heeft ook cijfers naar buiten gebracht over de populairste Windows-telefoons wereldwijd. De Lumia 520 is nog altijd de populairste met een marktaandeel van 14,6 procent, op de voet gevolgd door de Lumia 535. In het lijstje staan ook de Microsoft Lumia 640 (4,6 procent) en Lumia 435 (3,4 procent). 34,4 procent bestaat uit ‘anderen’ al is niet helemaal duidelijk om welke toestellen het hierbij gaat.

Windows-Phone-toestellen


Tags: , , , , , ,