Gerucht: Samsung Galaxy S6 en ronde Samsung-smartwatch in maart

CES is voorbij en de eerstvolgende grote beurs zal het Mobile World Congress in Barcelona zijn. Samsung gaat daar naar verluid de Samsung Galaxy S6 aankondigen, maar ook een ronde smartwatch. De Galaxy S6 gaat twee versies krijgen.

Galaxy-S6-Edge

Gaat de Galaxy S6 er ongeveer zo uit zien?

De geruchten komen van Business Insider af, een website die al vaker juiste geruchten heeft gepubliceerd in het verleden. De Galaxy S6 krijgt twee versies en zal in beide gevallen een ander design krijgen dan voorheen. De normale Galaxy S6 krijgt een behuizing die deels van metaal gemaakt zal zijn. Of die om een metalen body gaat of metalen accenten is echter niet duidelijk.

Het tweede model is de Galaxy S6 Edge, een model met een gebogen scherm. Eerdere geruchten spraken over een zelfde aanpak als bij de Galaxy Note Edge, waarbij het scherm over één rand gebogen is. Op dat extra stukje scherm kunnen notificaties en snelkoppelingen getoond worden. De Galaxy S6 Edge zou een scherm krijgen dat over twee randen gebogen is.

De Galaxy S6 (mogelijk beide varianten) krijgt vermoedelijk een Snapdragon 810-chipset en het scherm zou een resolutie hebben van 1440×2560 pixels, maar de grootte is nog niet bekend. Vermoedelijk zal deze liggen tussen de 5 en 5,5 inch. Qua opslag heb je de keuze uit 32, 64 en 128GB.

Naast een Galaxy S6 komt Samsung mogelijk ook met een ronde smartwatch. Hier is nog niet veel over bekend maar het design zou vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld de Moto 360 en G Watch R van LG. Eerder heeft Samsung ook al een aantal keer een smartwatch uitgebracht, maar die hadden allemaal een rechthoekig scherm.

Volgens Business Insider komen de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en de ronde smartwatch mogelijk in april uit, een maand na de aankondiging.

Als eerste op de hoogte van de prijzen?
Meld je aan voor de Samsung Galaxy S6 alert!
Meld je aan voor de Galaxy S6 Edge alert!

Tags: , , , , ,