Eerste BlackBerry 10 toestellen op 30 januari gepresenteerd

BlackBerry 10 is het nieuwe paradepaardje van fabrikant RIM. Het systeem is al een flinke tijd in de maak, is vele maanden vertraagd (lees: een jaar of zelfs meer dan een jaar) en er staat een bedrijf erachter dat steeds verder in het rood duikt. Nog éventjes wachten!

BlackBerry 10 wordt 30 januari gepresenteerd

Blackberry Dev Alpha BOp 30 januari zal een evenement van BlackBerry fabrikant RIM plaats vinden waarbij de nieuwe telefoons gepresenteerd worden. Geruchten doen al een tijdje de rondte dat de release van BlackBerry 10 ergens in februari of maart zal zijn, maar echte zekerheid zal er pas zijn na het BlackBerry 10-evenement. Het mooie aan het evenement is overigens dat het simultaan, dus op meerdere locaties in de wereld, zal plaatsvinden.

Thorsten Heins, CEO van RIM: “Tijdens het maken van BlackBerry 10 hadden we als doel een unieke mobiele ervaring te maken die zich constant aanpast aan jouw behoeften. Ons team heeft enorm hard gewerkt om onze klanten innovatieve functies te bieden, gecombineerd met een enorm goede browser, een uitgebreid app-ecosysteem and state-of-the-art multimedia mogelijkheden. Alles zal geïntegreerd zijn in een gebruikerservaring – de BlackBerry Flow – welke anders zal zijn dan elke smartphone die momenteel op de markt is. Met dank aan de goede band met providers over de hele wereld en een alsmaar groeiend ecosysteem van ontwikkelaars geloven wij dat we onze gebruikers de best mogelijke ervaring kunnen bieden met BlackBerry 10. We zien ernaar uit om BlackBerry 10 in de handen van gebruikers over de hele wereld te krijgen”.

Kan BlackBerry 10 de markt terugveroveren?

Tijdens het evenement worden twee BlackBerry 10 telefoons gepresenteerd, eentje met en eentje zonder toetsenbord. In totaal zal RIM het komende jaar zes toestellen met BlackBerry 10 uitbrengen. Drie daarvan met toetsenbord en drie daarvan met alleen een touchscreen. Nu maar hopen voor de fabrikant dat het vaste voet aan de grond kan krijgen in de smartphone-markt.

httpv://www.youtube.com/watch?v=zxhEsUBDboo


Tags: , , ,