Gerucht: Samsung Galaxy S5 van Aluminium

Er zijn bronnen die beweren dat de Samsung Galaxy S5 een behuizing gaat krijgen van aluminium. Er zou zijn als een prototype bestaan van dit nieuwe toestel en later dit jaar gaat hij geïntroduceerd worden.

Samsung wil misschien aluminium gaan gebruiken voor de Galaxy S5

Wie aan Samsung denkt, denkt aan plastic. De een zweert er bij, de ander doet het af als goedkope rommel. Samsung gaat met de Galaxy S5 misschien veranderen van materiaalkeuze. Van plastic naar aluminium? Volgens een aantal bronnen zal dat het geval zijn. Er zou al een prototype gemaakt zijn van deze aluminium Samsung Galaxy S5 en Samsung zou uitvoerig tests uitvoeren, ook met andere materialen zoals metaal.

Aluminium SamsungiPhones staan al langer bekend om hun ‘premium’-materialen en ook de HTC One wordt geprezen om het design en materiaalkeuze. Het gebruik van plastic is voor veel mensen een reden om Samsung af te stempelen als ‘goedkoop’ en misschien dat het bedrijf daarom de mogelijkheden van onder andere aluminium bekijkt.

Kunststof op aluminium? Wat is nou het beste materiaal voor een smartphone?

Op 4 september nog geen Galaxy S5

Op 4 september worden de Galaxy Note 3 en de Galaxy Gear aangekondigd maar op de Galaxy S5 zullen we mogelijk nog iets langer moeten wachten. Sowieso is de Galaxy S4 pas een half jaar op de markt dus is er nog voldoende tijd voor Samsung om uitvoerig te testen voordat ze een aankondiging doen.

Zou jij een aluminium Galaxy S5 kopen of zie je liever dat Samsung door blijft gaan met het gebruik van plastic? Laat het weten in de reacties!

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,