Samsung laat teaser van mogelijk Galaxy S4 zien

Samsung heeft vandaag een Tweet verstuurd met daarin een foto van een smartphone. Is het de Samsung Galaxy S4? Is het een andere onaangekondigde smartphone van Samsung? Het heeft in ieder geval wat te maken met het evenement van donderdag!

Samsung doet lekker vaag met mysterieuze foto

Donderdagnacht (Nederlandse tijd) gaat Samsung de Galaxy S4 aankondigen en de geruchtenmolen is de laatste tijd al flink op gang. Als we het bericht van gisteren mogen geloven is het onmogelijk zeker te weten welke geruchten waar zijn en welke niet, maar deze keer is het gerucht afkomstig van Samsung zelf. Samsung Mobile US heeft namelijk op Twitter het volgende bericht geplaatst (vertaald vanuit Engels): “Het aftellen naar #TheNextBigThing is begonnen. Wie is er klaar voor het wereldwijde Unpacked evenement op 14 maart?” Bij die Tweet staat een foto van een smartphone:

Galaxy S4 teaserIs dit nou de Samsung Galaxy S4? Het zou zomaar kunnen aangezien het van Samsung zelf afkomstig is. Wij konden het echter niet laten om de foto even door Photoshop te halen en daar viel het ons op dat het wel héél erg lijkt op een andere bekende smartphone, namelijk de Galaxy S3. Oordeel zelf:

Galaxy S4-S3De contouren, de vorm, het scherm, het komt allemaal naadloos met elkaar overeen. Het enige verschil zit bovenaan: het mysterieuze toestel van Samsung lijkt geen speaker te hebben en geen front-camera, en dat is gek want we weten zeker dat de Galaxy S4 in ieder geval wél een front-camera heeft. Is dit toestel dan geen Galaxy S4?

Project J of aftellen?

Het kan natuurlijk zo zijn dat Samsung op 14 maart meerdere toestellen aan gaat kondigen en dat ligt ook in lijn met eerdere geruchten. Zo hebben we al een keer bericht over Project J, een naam die gebruikt wordt voor meerdere toestellen. Onder die naam vallen mogelijk de Galaxy S4, Galaxy S4 Mini en Galaxy S4 Active. Het kan dus zijn dat het mysterieuze toestel op de foto een Galaxy S4 Mini of Active is. Nog een optie is dat Samsung aan het aftellen is (is ook in het lijn met de tekst in het Twitter-bericht). Het bericht op Twitter is door Samsung op 11 maart geplaatst:

11 maart – (Galaxy S) 3
12 maart – (Galaxy S) 2
13 maart – (Galaxy S) 1
14 maart – Aankondiging Galaxy S4

Het kan dus zijn dat Samsung door middel van foto’s aan het aftellen is naar de aankondiging van de Galaxy S4. Maar stel dat dit de Galaxy S3 is, waarom wijkt hij dan af van de echte Galaxy S3? Erg vaag allemaal! En daarbij zou dan vandaag een mysterieuze foto van een Galaxy S2 op Twitter moeten verschijnen, anders is de aftel-theorie ook direct ontkracht.

Bron: Twitter


Tags: , , , ,