Samsung laat tal van flexibele concepten zien

Met de Samsung Galaxy Round is er al een voorzichtige stap gezet richting flexibele smartphones al zal het nog wel even duren voordat we onze telefoontjes om kunnen buigen. Dat weerhoudt Samsung er echter niet van een aantal jaren vooruit te kijken.

Samsung brengt volledig flexibele en vouwbare schermen na 2016 op de markt

Stap 1 is het maken van een gebogen telefoon en die stap is al gezet. Stap 2 is het maken van een telefoon die enigszins flexibel is of flexibele eigenschappen heeft. Stap 3 is toestellen die zó flexibel zijn dat je ze kunt opvouwen. Het klinkt behoorlijk onrealistisch maar de techniek bestaat al, althans, voor beeldschermen. Voordat we ook andere hardware op kunnen vouwen zullen we waarschijnlijk wel een paar jaar verder zijn. Om ons een blik in de toekomst te geven heeft Samsung een aantal concepten vrijgegeven van flexibele en vouwbare toestellen. Volgens Samsung zullen toestellen met volledig flexibele of vouwbare schermen tussen 2016 en 2020 uit kunnen komen.

Samsung flexibele schermenDe concepten die Samsung toont zien er op dit moment nogal futuristisch uit en het is moeilijk voor te stellen dat we tussen 2016 en 2020 met dergelijke toestellen rond zullen lopen. En het is niet eens moeilijk voor te stellen vanwege de flexibele schermen want dat is nu al deels mogelijk. Het grootste probleem is de overige hardware zoals de accu en het moederbord. Of wat denk je van de camera? Er zijn nogal wat onderdelen die je simpelweg niet zo eenvoudig buigbaar kunt maken. Samsung zal hier ongetwijfeld over nagedacht hebben en het is dan ook interessant om te zien hoe een tech-gigant als Samsung naar de toekomst kijkt.

Als afsluiter hebben we nog een oude video uit 2011 waarin ook flexibele concepten aan bod komen.


Tags: , , , , ,