Gerucht: Samsung werkt aan een A-serie

Samsung heeft momenteel de Galaxy S-serie, de Note-serie, de Ace-serie en nog een paar andere series. Met de komst van de Galaxy Alpha zou Samsung het begin in willen luiden van een nieuwe serie: de A-serie.

Samsung werkt aan een A-serie

Galaxy-AlphaDe Samsung Galaxy Alpha is de metalen Samsung-smartphone waar al heel lang geruchten over verschenen en dat toestel is mogelijk het begin van de A-serie van Samsung. Geruchten over een nieuwe lijn zijn overigens niet nieuw want er zijn lang geruchten geweest over een F-serie. Het eerste toestel hiervan zou de Galaxy F zijn, een toestel dat uiteindelijk de Galaxy Alpha bleek te zijn (of er moet ook nog een Galaxy F komen, maar die kans lijkt momenteel vrij klein). Dat de Galaxy F hetzelfde is als de Galaxy Alpha blijkt mogelijk ook uit het modelnummer: SM-G850F.

Maar goed, we dwalen af van waar het om gaat en dat is de A-serie. Momenteel zouden er drie toestellen in de startblokken staan: de SM-A300, SM-A500 en de SM-A700. De A300 zou het goedkopere toestel worden met een schermresolutie van 960×540 pixels. De A500 zou een resolutie hebben van 1280×720 pixels en de A700 heeft een schermresolutie van 1280×720 pixels of 1920×1080 pixels. Samsung zou deze toestellen overigens willen voorzien van een goede frontcamera vanwege de selfie-rage. Het design van de toestellen zou gebaseerd zijn op het design van de Galaxy Alpha en maakt gebruik van metaal/aluminium.

Volgende week zal Samsung UNPACKED plaatsvinden maar of de toestellen daar aangekondigd gaan worden is onduidelijk. Wel zouden ze in het derde kwartaal van dit jaar uit moeten komen.

geruchtenmeter-9

Bron: SamMobile


Tags: , , , , ,