Minder iPhone 6-toestellen voor Nederlandse winkels

Het lijkt erop dat Apple het aantal leveringen van iPhone 6-toestellen aan Nederlandse winkels aan het verminderen is waardoor er tekorten ontstaan. De Apple Store en winkels van providers zouden wel nog toestellen op voorraad hebben.

iPhone 6-toestellen slecht leverbaar

iPhone-6-bolBij diverse webwinkels zijn de iPhone 6 en iPhone 6 Plus niet meer leverbaar. Apple zou momenteel tijdelijk gestopt zijn met het leveren van iPhones aan de winkels omdat er een slechte beschikbaarheid is. Tegenover Nu.nl zegt een woordvoerster van Bol.com het volgende: “We hebben bericht van Apple gekregen dat er op dit moment een slechte beschikbaarheid is van de iPhone 6.” De komende maand zouden er volgens de woordvoerster te weinig toestellen binnen komen om te voldoen aan de vraag. Op Bol.com staat momenteel een verwachte levertijd van 8 tot 10 weken. Ook bij Coolblue zouden er maar mondjesmaat toestellen binnen komen.

Fysieke winkels als BCC en de Mediamarkt lijken vooralsnog geen last te hebben van tekorten, maar mogelijk hebben die grotere voorraden waar ze nog even op kunnen teren. T-Mobile heeft gisteren de levertijd veranderd naar één week terwijl er een dag eerder nog geen wachttijd was. In de Apple Store moet je op de iPhone 6 een week wachten terwijl er voor de iPhone 6 Plus een wachttijd geldt van drie tot vier weken.

Vergelijk acties en prijzen van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus!

Apple moet meer iPhones leveren dan het kan produceren

Deze week werd bekend dat de iPhone 6 en 6 Plus in China al 20 miljoen keer besteld zijn en mogelijk verklaart dat een beetje waarom de wachttijden oplopen. Apple kampt nu met een piek aan bestellingen. Er worden al meer dan een half miljoen iPhones per dag gemaakt in de Foxconn-fabriek in Zhengzhou. Dat is meer dan er daar ooit geproduceerd is op dagbasis en nog is het niet genoeg om aan de enorme vraag te voldoen.

Eerder hebben met Apple bekende bronnen al gemeld dat de iPhone 6 mogelijk pas na november goed leverbaar zal zijn en dat kan best wel eens kloppen.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,