40% van Nederlanders heeft een 4G-smartphone

Volgens onderzoeksbureau Telecompaper heeft ongeveer 40 procent van de Nederlanders een smartphone die ondersteuning biedt voor 4G-internet. Het percentage is ten opzichte van begin dit jaar ruim verdubbeld.

TelecompaperRuim 1.600 mensen hebben aangegeven in een onderzoek of ze een smartphone hebben die over 3G of 4G beschikt. Van die 1.600 mensen gaf 40 procent aan een smartphone te hebben die 4G ondersteunt. In februari van dit jaar lag dat percentage nog op 18 procent. Het aantal Nederlanders met een 4G-smartphone is dus meer dan verdubbeld in enkele maanden tijd.

21 procent van de respondenten beschikt over een 4G-abonnement, een flinke stijging ten opzichte van 4 procent in dezelfde periode vorig jaar.

Dat er steeds meer mensen beschikken over een 4G-smartphone is niet heel verrassend. Zo beschikken steeds meer telefoons, ook de goedkope varianten, over 4G-ondersteuning. Daarnaast bieden steeds meer providers standaard 4G aan of de mogelijkheid 4G via een extra bundel in te schakelen. Providers die momenteel 4G bieden zijn T-Mobile, KPN, Vodafone, Tele2, Simyo, Telfort, Ben en Youfone. Waarschijnlijk gaan steeds meer providers 4G aanbieden en over een tijdje zullen de meeste nieuwe telefoons 4G ondersteunen. Het aantal mensen met een 4G-telefoon zal dus ongetwijfeld nog flink stijgen dit jaar.

Op zoek naar een 4G-abonnement met 4G-smartphone?

3G-4GOp GSMacties.nl kun je gemakkelijk zien of een actie 4G bevat of niet. Op onze website staat bij de vergelijker een icoontje voor 3G of 4G. Wanneer er een 4G-icoontje te zien is biedt de actie een combinatie van een 4G-abonnement met een 4G-smartphone. Bij Tele2 is nu nog een 3G-icoontje te zien omdat 4G nog niet voor iedereen beschikbaar is. De komende maanden maakt Tele2 4G voor steeds meer mensen beschikbaar. Bij Youfone en Telfort staat ook een 3G-icoontje omdat 4G bij die provider optioneel is. Je moet daar een bundel van €5 euro afsluiten om gebruik te maken van 4G. Bij Ben is 4G alleen beschikbaar bij de internetbundel van 1500MB en 2500MB.

Vergelijk acties in de GSMacties.nl vergelijker

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,