Gerucht: LG G5 beschikt over irisscanner

Het is nog érg vroeg aangezien de LG G4 pas net in de winkels ligt, maar de LG G5 zou een irisscanner aan boord krijgen. Sterker nog, er zou al een exemplaar van de LG G5 zijn met een werkende irisscanner.

LG LogoDe LG G4 ligt sinds deze week in de Nederlandse winkels, maar het eerste gerucht over diens opvolger is al een feit. De LG G5 zou een irisscanner bevatten. LG zou een samenwerking gestart zijn met Irience, een bedrijf gespecialiseerd in biometrie. Momenteel zou er al een werkend exemplaar zijn waarbij je de telefoon zo’n 30cm van je gezicht af moet houden. Er wordt echter ook gewerkt aan verbeteringen waardoor je hem ook tot 50cm van je gezicht kunt houden. Over ongeveer drie maanden zou de technologie zo goed als klaar moeten zijn.

Hoewel een irisscanner klinkt als toekomstpraat is er al een telefoon beschikbaar met dergelijke technologie. Het stomme is echter dat de eerste telefoon met een irisscanner compleet genegeerd lijkt te zijn door de media, ondanks de redelijk baanbrekende futuristische functie om ogen te scannen.

Smartphone van Fujitsu kan ogen scannen

Terwijl we hier in het westen nog steeds helemaal wild worden van vingerafdrukscanners zijn ze in Japan al een stapje verder. Daar heeft Fujitsu de Arrows NX F-04G uitgebracht, de eerste smartphone met een irisscanner. De frontcamera kijkt infrarood licht en een infrarood LED naar de iris van de ogen en kan op die manier bepalen of jij de telefoon mag unlocken. Momenteel is er op de Arrows een kans van 1 op 100.000 dat het scannen fout gaat.

Microsoft zou overigens ook aan een smartphone met irisscanner werken, namelijk de Lumia 940. Eerder dit jaar maakte Microsoft al bekend Fast Identification Online (FIDO) te gaan ondersteunen en dat biometrische systemen geïntegreerd gaan worden in Windows 10.

Bron: GSMarena

 

 


Tags: , ,