Android-apps betalen via Telfort-rekening

Telfort laat zijn klanten vanaf deze maand apps op Android betalen via de telefoonrekening. Diverse andere providers bieden deze optie al. Op deze manier wordt betalen voor apps net wat makkelijker.

TelfortTelfort heeft op zijn blog laten weten dat het deze maand ‘operator billing’ introduceert. Operator billing betekent betalen via je provider en geldt voor de Google Play Store op Android. Hierdoor kun je Android-apps kopen en die betalen via je telefoonrekening. De drempel voor het kopen van apps wordt hierdoor wat verlaagd.

Wanneer je als klant van Telfort wilt betalen voor een app zal er voortaan de optie ‘betalen via je Telfort-factuur’ bij komen staan. Uiteraard is er ook gedacht aan mogelijk misbruik en om dat tegen te gaan is er een maximum van 20 euro per aankoop en 150 euro per maand. De dienst is ook stop te zetten maar daarvoor moet je wel bellen met Telfort.

Naast Telfort ondersteunen alleen T-Mobile en KPN het betalen van apps via de telefoonrekening. Vodafone heeft al eens te kennen gegeven het ook te willen gaan ondersteunen maar heeft daar nog niks mee gedaan. Ook Tele2 ondersteunt het niet.


Tags: , , , ,