Goedkope Samsung-smartphones krijgen mogelijk ook vingerafdrukscanner

Volgens betrouwbare bronnen zou Samsung zijn goedkopere smartphones in de toekomst ook willen voorzien van een vingerafdrukscanner. Momenteel is de functie alleen beschikbaar op de high-end modellen.

Galaxy-S5-Mini-vingerafdrukWie een smartphone wil met een vingerafdrukscanner is in veel gevallen aangewezen op de duurdere modellen zoals de iPhone 6S, Samsung Galaxy S6, LG G4 en de Huawei Nexus 6P. Samsung wil zijn goedkopere smartphones in de toekomst echter ook voorzien van een vingerafdrukscanner, dat melden althans bronnen aan de Korea Herald.

Een reden voor Samsung om de vingerafdrukscanner ook naar goedkope smartphones te halen heeft alles te maken met Samsung Pay, de betaaldienst van Samsung. Via de vingerafdrukscanner kun je een betaling autoriseren. Apple doet dit met Apple Pay op de iPhone 6 en iPhone 6S en ook Google heeft een eigen systeem in de vorm van Android Pay. Door meer toestellen te voorzien van een vingerafdrukscanner kan Samsung mogelijk beter concurreren en een betere plek op de markt veroveren.


Tags: , , , , , ,