T-Mobile kondigt testabonnement aan

T-Mobile komt als eerste Nederlandse provider met een testabonnement. Nieuwe klanten kunnen een maand lang het abonnement en netwerk uitproberen voordat ze definitief kiezen voor T-Mobile.

Test-Ons-NuT-Mobile staat al best een tijdje bekend als een provider met een slecht netwerk. Het bereik zou slecht zijn en je zou beter KPN of Vodafone kunnen nemen als een betrouwbaar netwerk belangrijk vindt. In het verleden was dat inderdaad waar en dat geeft T-Mobile zelf ook toe, maar inmiddels is er een hoop veranderd. Het oude netwerk is verbeterd met 2000 nieuwe mobiele masten en het 4G-netwerk is van de grond af opgebouwd. Het resultaat volgens onafhankelijke onderzoeken is een netwerk dat betere dekking biedt en sneller is dan de netwerken van KPN en Vodafone.

Test T-Mobile een maandje uit

T-Mobile heeft erg veel vertrouwen in hun nieuwe verbeterde netwerk, maar zeggen dat iets goed is is iets anders dan mensen laten ervaren dat iets goed is. Daarom begint T-Mobile met ‘Test Ons Nu’ zodat nieuwe klanten het netwerk uit kunnen testen voordat ze een contract afsluiten. Klanten sluiten een abonnement af zoals ze dat normaal ook doen, compleet met nieuwe telefoon als ze dat willen. Als een klant na een maand niet tevreden is dan kan het abonnement kosteloos opgezegd worden en de telefoon teruggestuurd worden. De klant krijgt dan de aansluitkosten en eventuele kosten voor de smartphone terugbetaald. De abonnementskosten moeten wel gewoon betaald worden.

Abonnementen met een proefperiode zijn tot het einde van dit jaar een proef maar mocht het populair zijn dan kunnen nieuwe klanten ook na 2015 de abonnementen van T-Mobile een maandje testen.

Extra data voor bestaande klanten

Het is voor het eerste dat een Nederlandse provider een proefperiode biedt maar het laat wel zien dat T-Mobile vertrouwen heeft in hun nieuwe netwerk. Overigens wordt er niet aan nieuwe klanten gedacht maar ook aan de 2,7 miljoen bestaande klanten. Iedereen krijgt in december een databundel van 4GB cadeau, om te vieren dat T-Mobile een landelijk dekkend 4G-netwerk heeft. Gemiddeld hebben klanten van T-Mobile een bundel van 500MB, dus 4GB is dan een flinke stap vooruit.

 


Tags: , , , , , ,