Samsung is rebels en negeert verkoopverbod Galaxy S2

Een tijdje terug waren de rechtszaken tussen Apple en Samsung bijna dagelijks in het nieuws. Uiteindelijk is het tot een verbod gekomen op verschillende toestellen van Samsung, maar die negeren dat verkoopverbod nu.

Samsung Galaxy VerbodEr was volgens de rechter in Den Haag een octrooi van Apple geschonden dat betrekking heeft op het scrollen door de foto’s. Door een software-update uit te voeren schendt Samsung naar eigen zeggen het octrooi van Apple niet meer en kan de verkoop van onder andere de Samsung Galaxy S2 gewoon doorgaan. Voorheen, wanneer je door de foto’s scrolde, kreeg je aan het einde van de lijst een animatie te zien waarbij de foto terugveert. Nu krijgt de gebruiker een blauwe gloed te zien aan het einde van de lijst foto’s, wat standaard is voor Android 2.3.

Oorspronkelijk zou het verkoopverbod 13 oktober in gaan, maar Samsung had eerder al aangegeven een update uit te voeren om het verbod uit de weg te gaan. De rechter heeft nog geen nieuwe uitspraak gedaan en Apple heeft nog niet gereageerd.