Nokia Normandy laat kleuren en startscherm zien

Er lijkt momenteel geen week voorbij te gaan zonder minstens één gerucht over de Nokia Normandy, een van de meest controversiële smartphones van Nokia sinds lange tijd. Nu zijn er diverse kleuren van het toestel en het startscherm te zien.

Nokia en Android, een verhaal van meer dan twee jaar!

Voor wie nog niet op de hoogte is, eerst even een kort achtergrondverhaal: al in 2011(!!) waren er geruchten over een Nokia toestel dat zou draaien op Android. In 2012 bleef het akelig stil en Nokia ging uiteindelijk volledig over op Windows Phone met de Asha-telefoons in de budget-categorie. Eind 2013 werd bekendgemaakt dat Nokia voor een groot deel overgenomen zou worden door Microsoft. Ook verschenen eind 2013 weer een aantal geloofwaardige geruchten over een Android-telefoon van Nokia (de Normandy) en die geruchten nemen steeds serieuzere vormen aan. Zou Nokia dan daadwerkelijk met een Android-toestel komen de komende weken?

Nokia Normandy te zien in kleurrijk plaatje

Het meest recent gelekte plaatje laat de Normandy zien in diverse kleuren en ook is het startscherm te zien. Evleaks lekte het plaatje en omdat deze persoon het nogal eens bij het rechte eind heeft gehad lijkt het erop dat de Normandy wel degelijk in de startblokken staat.

Nokia Normandy startscherm en kleurenOp het plaatje zijn diverse kleuren te zien zoals rood, geel, wit, blauw, groen en zwart. De kleuren komen overeen met kleuren die Nokia gebruikt in de Lumia- en Asha-lijnen. Ook is het startscherm te zien en dat lijkt erg veel op het startscherm van Windows Phone. Een aantal apps die te zien zijn, zijn een Store, Twitter, Skype, Camera en Mix Radio.

Lijkt de Normandy je wel wat? Meld je dan aan voor de alert! Je krijgt dan een mailtje zodra het toestel te bestellen is.

Specificaties zijn ook al gelekt. Zo zou het toestel een Snapdragon 200 aan boord hebben, een 4 inch scherm, een 5-megapixelcamera en zou draaien op een aangepaste versie van Android 4.4.1 KitKat zonder apps van Google. De Normandy wordt waarschijnlijk volgende maand aangekondigd tijdens het MWC in Barcelona. De echte naam zal dan ook duidelijk worden want Normandy is waarschijnlijk de codenaam van het project.

GSMacties.nl voorspelde de ‘look & feel’ van de Normandy correct

In december lekte al een plaatje uit van de Normandy, maar zonder startscherm. Op dat moment was nog maar weinig bekend over de software op het toestel (behalve dat het op Android zou draaien) maar toen zeiden we: “Wel zou het kunnen zijn dat Nokia door middel van een goedkope Android-telefoon mensen wil binden aan het merk om ze op die manier aan de duurdere Lumia’s te krijgen. Daarmee zou de Normandy een soort landingsvoertuig zijn om mensen over de streep te trekken. Nokia zou bijvoorbeeld Android zo aan kunnen passen dat het een Windows Phone-tintje heeft.” Het plaatje dat we toen plaatste lijkt verdacht veel op wat er nu online gezet is door evleaks, wat natuurlijk wel leuk is om te zien.

Nokia AndroidIn hoeverre alles klopt is nog onduidelijk maar de puzzelstukjes lijken allemaal te passen. Een Nokia met een op Windows Phone-lijkende versie van Android om twijfelaars over de streep te trekken door middel van een aantrekkelijke prijs. Een soort demo als het ware. Normandy lijkt als naam de ook te kloppen omdat Nokia hiermee de Android-stranden bestormd en zo de aanval in zet.

Bron: @evleaks


Tags: , , ,