Gerucht: Samsung en Facebook willen een smartphone uitbrengen

Samsung en Facebook zouden samen gaan werken om een smartphone uit te brengen, mogelijk specifiek gericht op het gebruik van Facebook en andere diensten die verwant zijn aan Facebook.

Samsung en Facebook werken aan smartphone

Samsung-FacebookEerder bracht HTC in samenwerking met Facebook al twee smartphones uit: de HTC ChaCha en de HTC First. Die laatste was voorzien van een speciale Facebook-skin voor Android. Beide toestellen waren niet bepaald succesvol. Ook bracht Facebook de Android-launcher Facebook Home uit, maar ook dat is geen succes geworden.

Nu zou Facebook samenwerken met Samsung om wederom een smartphone uit te brengen. Inmiddels zouden er al drie gesprekken gevoerd zijn tussen Facebook CEO Mark Zuckerberg en Lee Jay-Yong, een topman van Samsung. De gesprekken zouden succesvol zijn en het einddoel voor Facebook is het vinden van een partner om een smartphone mee te ontwikkelen aldus de Zuid-Koreaanse media.

De samenwerking tussen de twee bedrijven is niet heel vreemd. Facebook heeft Oculus gekocht, een bedrijf dat zich richt op het maken van virtual reality-producten. Samsung zou voor de Oculus Rift, een VR-bril, de schermpjes leveren. Ook werkt Facebook samen met Facebook aan de Gear VR, een VR-bril van Samsung. Ook is Facebook steeds meer actief op de mobiele markt  en ze bezitten WhatsApp, wat de populairste berichten-app is ter wereld. Samsung is daarnaast marktleider op de mobiele markt met een marktaandeel dat de concurrentie ver overstijgt.

geruchtenmeter-8Bron: G4Games


Tags: , ,