De Meizu M1 Note lijkt op de iPhone 5C, maar dan groter

Meizu, een Chinese smartphonefabrikant, heeft de M1 Note aangekondigd. Het toestel komt niet naar Nederland maar is wel het tonen waard want het is een bijna exacte kopie van de iPhone 5C van Apple.

Oké, even iets heel anders. Al die nieuwe smartphones, horloges en nieuwe technieken zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar zo nu en dan kom je wat tegen dat je eigenlijk niet kunt laten liggen, ondanks dat de nieuwswaarde niet heel erg hoog is. We hebben het eerder al eens gehad over imitatie-smartphones (voorbeelden hier, hier en hier) uit het land van de onbegrensde kopieermogelijkheden: China. Doorgaans ging het dan om merken die in het westen nagenoeg compleet onbekend waren en de namen van de producten waren vaak ook een directe kopie.

Er is echter ook een wat bekender merk, Meizu, en ook zij zijn niet vies van wat ongegeneerd jatwerk. Kijk hieronder maar eens naar het eerste plaatje en raad welk toestel het is. Nee, het is niet de iPhone 5C maar de Meizu M1 Note. Net als de iPhone 5C is de M1 Note verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, geel, roze en wit. De M1 Note is misschien wat groter en de achterkant is wat ronder maar je kunt er niet omheen dat het toestel wel akelig veel lijkt op de iPhone 5C.

Meizu-M1-Note-voorkant Meizu-M1-Note-achterkant Meizu-M1-Note-onderkantDe gelijkenissen zijn nogal overduidelijk aanwezig, maar het houdt niet op bij het toestel. Zelfs de website van de iPhone is qua stijl gekopieerd!

Meizu-M1-Note-websiteNu moeten we toegeven dat er wel meer websites zijn die gebruikmaken van de stijl die Apple ook gebruikt, maar het valt wel direct op. Ook zijn voor de persfoto’s van de Meizu M1 Note op dezelfde manier gemaakt als de persfoto’s van de iPhone 5C.

Het is overigens wel grappig dat de website van de Meizu M1 Note vol met slordigheden zit en die slordigheden zitten er waarschijnlijk puur in omdat Meizu zo indrukwekkend mogelijk over wil komen. Een 1080 FHD Display? Dat moet 1080p zijn en aangezien FHD hetzelfde zegt als 1080p is het dubbelop. En wat is ‘GFF full lamination’? Dan is er nog de 3140mAh ‘Super Battery’ en de hele reeks aan andere technische termen en afkortingen die rondgeslingerd worden zonder echt uit te leggen wat het doet. Als je de afkortingen kent dan weet je het wel, maar voor een leek is het net Chinees. Apple gooit ook wel met termen maar geeft op z’n minst wat uitleg in de meeste gevallen.

 


Tags: , , , , , , ,