Artikel: de Apple Watch gaat het zwaar krijgen

Hoe gaat de Apple Watch het doen?

Het moge duidelijk zijn dat Apple het allesbehalve makkelijk gaat krijgen. Er zijn nogal wat smartwatches die in praktisch alle gevallen goedkoper zijn dan wat Apple gaat vragen. Ook zijn specificaties in sommige gevallen beter en niet iedereen is gecharmeerd van een vierkant horloge, maar datzelfde kan ook gezegd worden over een rond design of smartwatches in het algemeen.

Apple-Watch-versiesOm eerlijk te zijn durven wij niet te zeggen of de Apple Watch het goed of slecht gaat doen. De markt van smartwatches is nog relatief jong en de consument lijkt nog altijd niet echt warm te lopen voor het hele idee van een slim horloge. Misschien dat Apple daar verandering in kan brengen, maar wij denken eerlijk gezegd van niet. Waarschijnlijk is de toegevoegde waarde voor veel consumenten een beetje zoek en de (volgens velen) beste smartwatch van het moment, de Pebble Steel, kost ongeveer 150 euro minder. De opvolger van de Steel, de Pebble Time, zal eveneens 150 euro goedkoper zijn en het wordt nu al gezien als dé grote concurrent van de Apple Watch.

Apple Watch Sport Pebble Time
Dikte ~10mm 9,5mm
Accuduur 18 uur Tot 7 dagen
Compatibiliteit iPhone 5S of nieuwer met iOS 8 Android 4.0 of hoger, iOS 8
Behuizing Aluminium Staal
Band Synthetisch rubber Leer/rubber/metaal
(Spat)waterdicht Ja Ja
Prijs Vanaf 350 euro 200 euro

Op papier doet de goedkoopste Apple Watch het minder goed dan de Pebble Time maar Apple heeft één groot voordeel: het is Apple. Of de merknaam alleen genoeg is om een smartwatch populair te maken bij het grote publiek moet echter nog blijken. Het wordt in ieder geval interessant om te zien of de smartwatch-markt verandert na 24 april of dat het blijft zoals nu is.

1 – Intro
2 – Welke smartwatches zijn er?
3 – Smartbands
4 – Hoe gaat de Apple Watch het doen?

 


Tags: , , , , , , , , , ,